Gastronomische keuken op het platteland iets buiten Namen centrum. Op een afgelegen wegje kom je terecht op een enorme boerderij, dit is ook direct het einde van de weg. De boerderij bestaat uit het hoofdgebouw waar het restaurant zicht bevindt (duidelijk een omgebouwde schuur), een bijgebouw waar zicht de opslag bevindt en dan een enorm weiland met moestuinen en serres waar alles lokaal geteeld wordt. Tijdens de corona periode deden de kleine serres dienst als aparte ruimtes om te dineren.
Je kan kiezen tussen een 3 of 4 gangen menu al dan niet met aangepaste wijnen. Doordat ze enkel maar met lokale producten werken en seizoensproducten weet je niet op voorhand wat je zal eten, echter wordt er op voorhand voldoende geïnformeerd of er allergieën zijn. Ze houden met iedereen rekening.
De gangen volgen goed elkaar op met voldoende ruimte tussen het hoofdgerecht en het dessert.
Doordat ze met een open keuken werken zie je alle gerechten van A-Z klaargemaakt worden en de kans is groot dat de eigenaar ook in de buurt rondloopt en u begroet.
Kortom een unieke ervaring
Bossimé – Ferme gastronomique (L’atelier de Bossimé)
Rue Bossimé 2B, 5101 Namur
https://www.atelier-de-bossime.be/
Reserveren kan via:
https://wwc.resengo.com/Atelier_de_Bossime_Loyers
Wij geven het alvast een 9/10
Reacties door sonia