Sinds de corona maatregelen zijn uitstapjes niet meer hetzelfde. Vaak zie je maar de helft van het gebouw of worden er dingen geschrapt van de bezoekformule. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit tot op heden mij nog geen enkele keer gestoord heeft. Vaak zorgen ze ervoor dat er leuke alternatieven aanwezig zijn en als groter pluspunt, je krijgt de rondleiding in veel kleinere groepjes waardoor je in mijn ogen ‘meer’ ziet.

Bij het bezoek aan La Chouffe werden wij al op voorhand ingelicht over de huidge corona regels. Dit hield in dat het degustatie moment was afgelast maar dat wij een extra proevertje meer naar huis kregen (75cl fles per persoon) boven op het kleine verrassingsgeschenk.

Wij waren nog nooit in het dorpje van La Chouffe geweest. We waren aangenaam verrast toen wij de vallei inreden. Heel pittoresk dorpje met in het midden de brouwerij. Het deed ons direct denken aan Durbuy enkel met veel minder mogelijkheden om iets te eten of drinken (wat nu in corona tijden toch niet mag). Het viel ons op dat het enorm rustig was. Direct konden wij ons ook al inbeelden hoe het hier in hoogseizoenen moest zijn. Overvolle parkings, drukke terrassen en overal mensen die door elkaar lopen.

De rondleiding begon buiten aan ‘La Chouffe shop’ waarbij wij direct al wandelend richting de brouwerij gingen. Buiten kregen wij alvast een korte uitleg over het ontstaan van La Chouffe en het verhaal achter het kleine kaboutertje. Onze gids was een aangename Hollandse dame die perfect tweetalig was. Haar verhaal kwam heel goed over en zat had ook oog voor de kinderen die mee waren.

Eenmaal binnen kregen wij een korte video voorstelling over het brouwproces. Hierbij werd er weer gedacht aan de kleine vrienden onder ons. De video’s waren heel speels en simpel in elkaar gestoken. Als Graphic Designer vond ik dit echt heel mooi in elkaar gestoken. Het was origineel en je kon er blijven naar kijken. Zoveel details dat erin voorkwamen.
Hierna gingen we verder de brouwerij in waar ze net hun zomerbier “Soleil” aan het brouwen waren. We konden een opvallende citrusgeur waarnemen. Achter elke smaak zat er ook een leuk ‘kabouter’ verhaal. Ook in de brouwerij was er aandacht voor de kabouters. Zo leek het alsof ze er echt woonde. Je zag kleine deurtjes en trappen op de muren.

Jammer genoeg was het degustatiemoment afgelast maar na de rondleiding werd dit goed opgevangen. De bottelarij van de brouwerij hebben wij jammer genoeg niet kunnen zien doordat deze zich op 4 km van de brouwerij bevindt en niet toegankelijk is voor publiek. Alhoewel dat ‘La Chouffe’ nog vorig jaar heeft uitgebreid was er geen plaats genoeg. Naast de brouwerij ligt er namelijk een forellenmeer die beschermd is waardoor zij onmogelijk dat stukje grond nog zouden kunnen bijkopen.